Třetí den Mistrovství světa 2015

20151229 finczeČeské hráčky měly na programu třetího dne MS hned dva zápasy. Ráno na ně čekalo v pohodě hrající Finsko U20. Náš tým odmítl odehrání zápasu na hrubý čas, a tak jsme byly svědkem 60ti minutového dobývání české svatyně. Kanaďanky byly k nezastavení, v půlce zápasu stav 0:20. Češky ale byly proti zopakování finského rekordu z předchozího dne a výbornou týmovou hrou udržely konečný stav na přijatelných 0:32. Nejlepší hráčky zápasu: Kateřina Čapková (CZE), Miranda Uusi-Kämppä (FIN)

Kanada U21 x Švédsko U20 31:0 (photocredit Timo Kupiainen)
Kanada U21 x Švédsko U20 31:0 (photocredit Timo Kupiainen)

Ani druhý zápas dne nepřinesl žádné překvapení. Hráčky s javorovým listem na prsou si opět vesele zastřílely, v druhé čtvrtině dokonce skórovaly dvanáctkrát. Konečný výsledek utkání Švédsko U20 x Kanada U21 0:31. Zápas byl odehrán na hrubý čas.

USA x Slovensko 0:16 (photocredit Timo Kupiainen)
USA x Slovensko 0:16 (photocredit Timo Kupiainen)

Zápas USA a Slovenska. I přes několik dobrých gólových příležitostí se slovenky stále do listiny střelců nezapsaly. Za USA skórovala opět Taru Åkesson, a to rovnou šestkrát a čtyřgólová Heather Livingston. Konečný výsledek 16:0.

Česká republika x Švédsko 1:22 (photocredit Timo Kupiainen)
Česká republika x Švédsko 1:22 (photocredit Timo Kupiainen)

Na programu byl již jen závěrečný zápas dne, Česká republika x Švédsko. Češky znatelně unavené z ranního klání proti silným finkám, čelily dalším 195 střeleckým pokusům soupeřek. Otázkou tedy bylo, jen na jakém výsledku se skóre zastaví. Naše hráčky vyslaly na branku Heidi Ahlberg pouze 11 střel, přesto si jeden pokus cestičku našel. V čase 23:18 připsala další gól pro české barvy Tereza Soukupová. Konečný výsledek 1:22. Nejlepší hráčky zápasu: Linda Björling (SWE), Veronika Hůlková (CZE)